پایگاه خبری هفت‌برکه

محصولی از موسسه فرهنگی هنری هفت‌برکه گراش

مجوز: ۱۲۳۶۵/۹۴ از معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (لینک در سایت e-rasaneh)

صاحب امتیاز و مدیرمسئول: محمد خواجه‌پور

سردبیر: دکتر مسعود غفوری

زمینه فعالیت: اجتماعی و فرهنگی

نشانی: گراش – سه راه درمانگاه – طبقه زیرزمین ساختمان جابری – دفتر موسسه فرهنگی هنری هفت‌برکه گراش

تلفن: ۰۷۱۵۲۴۴۹۹۷۰

شبکه‌های اجتماعی: +۹۸۹۳۷۴۹۰۹۶۰۰

ایمیل: Gerash@gmail.com

 

پیشینه هفت‌برکه

سایت گریشنا از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز کرد از سال ۱۳۹۴ برای این سایت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست مجوز شد، اما این وزارتخانه با نام گریشنا موافقت نکرد. چون این سایت وابسته به موسسه فرهنگی هنری هفت‌برکه است نام هفت‌برکه مورد پذیرش قرار گرفت.

به همین دلیل نام رسمی پایگاه خبری گراش که آن را می‌خوانید «هفت‌برکه» است اما بسیاری از گراشی‌ها آن را به نام گریشنا می‌شناسند.

موسسه فرهنگی هنری هفت‌‌برکه گراش

دارای مجوز شماره ۵۲۷۱ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماره ثبت ۶۹ در گراش

اعضای هیات موسس و هیات مدیره: دکتر محمدصادق رحمانیان، دکتر مسعود غفوری، محمدعلی شامحمدی، محمد خواجه‌پور

مدیر مسئول موسسه: دکتر محمد صادق رحمانیان

مدیر عامل: محمدعلی شامحمدی

رییس هیات مدیره: محمد خواجه‌پور

مدیر رسانه‌ها: مسعود غفوری

آغاز موسسه هفت‌برکه

گروهی از کنشگران اجتماعی و فرهنگی گراش که در دهه هفتاد و هشتاد در فعالیت‌هایی همانند انجمن شاعران و نویسندگان گراش و انتشارات همسایه با هم همکاری داشتند از آذرماه ۱۳۸۵ فعالیت خود را در قالب نشریه محلی «صحبت‌نو ویژه گراش» آغاز کردند.

محمد صادق رحمانیان که بیشتر به عنوان صادق رحمانی شناخته می‌شود گرداننده اصلی این گروه بود. دکتر صادق رحمانی که سابقه چندین سال مدیریریت رادیو فرهنگ دومین رادیو مهم صدای جمهوری اسلامی را بر عهده داشت، در حال حاضر ساکن تهران است. در کنار او محمدعلی شامحمدی کارشناس ارشد ادبیات نمایشی، دکتر مسعود غفوری دکترای ادبیات انگلیسی و محمد خواجه‌پور گردانندگان نشریه «صحبت‌نو ویژه گراش» بودند. انتشار این نشریه تا اسفند ۱۳۸۸ ادامه داشت و بعد از شهرستان شدن گراش متوقف شد.

تاسیس موسسه هفت‌برکه

پس از یک وقفه کوتاه این گروه به دنبال کسب مجوزهای لازم برای فعالیت مستقل فرهنگی رفتند. مجوز «موسسه فرهنگی هنری هفت‌برکه» با مدیرمسئولی محمد صادق رحمانیان در شهریور ۱۳۹۲ صادر شد. محمدعلی شامحمدی در سمت مدیر عامل، محمد خواجه‌پور در سمت رییس هیات مدیره و مسعود غفوری در سمت مدیررسانه‌ها اعضای هیات مدیره این موسسه چند منظوره فرهنگی هستند.

موسسه هفت‌برکه نخستین موسسه فرهنگی هنری چند منظوره در جنوب استان فارس است که در ۱۰ محور همانند برگزاری همایش‌ها، انتشار رسانه‌ها و کتاب، برگزاری دوره‌های آموزشی امکان فعالیت دارد.

نام موسسه از نخستین اثر تاریخی ثبت شده شهرستان گراش در فهرست آثار ملی گرفته شده است و با توجه به این نام فعالیت‌های موسسه در هفت بخش رسانه‌ای، فرهنگی و هنری ساماندهی شده است. فعالیت‌های رسانه‌ای اصلی‌ترین رویکرد موسسه هفت‌برکه است.

رسانه‌های خبری هفت‌برکه

پایگاه خبری هفت‌برکه مهمترین پایگاه خبری شهرستان گراش است. فعالیت این سایت از ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ آغاز شد از سال ۱۳۹۴ مجوز این رسانه با نام «هفت‌برکه» صادر شد. در کنار سایت خبری، این رسانه در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و توییتر نیز فعال است.

«صدف گراش»، «حمایت گراش»، «افسانه گراش»،  نشریاتی بوده‌اند که در طی ۶ سال حدود ۱۰۰ شماره از آن‌ها منتشر شده است. هفته‌نامه‌های «افسانه گراش»، دو هفته‌نامه «گراش» و فصلنامه «هیمه» سه نشریه‌ای بودند که در اواخر دهه ۹۰ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می‌شد اما به دلیل افزایش هزینه نشریات چاپی، چاب آن‌ها از سال ۱۳۹۷ متوقف شد

در طی ۱۷ سال فعالیت رسانه‌ای افراد زیادی به عنوان خبرنگار، عکاس، خبرنگار افتخاری و نویسنده با مجموعه هفت‌برکه همکاری داشته‌اند. فاطمه یوسفی، سعید توکلی، محمدامین‌نوبهار، حجت عابدی، عبدالرضا افشار، مجید افشار، حبیبه بخشی، شیدا شرقی، مریم مالدار، نوریه بلبل، فاطمه ابراهیمی، مهدی وفایی‌فرد، رضا شیروان، محمد رستم‌پور، محمد جواد حسن‌نژاد، ابوالحسن محمودی، عزیز نوبهار، فاطمه حاجی‌زاده، سعید سرخی از جمله خبرنگاران این سال‌ها بوده‌اند. بخشی از برنامه‌های آموزشی موسسه در قالب مدرسه تابستانی «هفتسانه» با هدف آموزش سواد رسانه‌ای و خلاقیت به دانش‌آموزان برگزار می‌شود.

فعالیت‌های مذهبی موسسه هفت‌برکه

«کانون فرهنگی مذهبی روایت آفتاب» اجرای برنامه‌های مذهبی موسسه را بر عهده دارد. این کانون با مجوز شماره ۳۱۴۱۷۰۰۰۲ از سازمان تبلیغات اسلامی با مسئولیت محمدعلی شامحمدی و مدیریت اجرایی محمد رستم‌پور فعالیت می‌کند. هدف روایت آفتاب برگزاری مناسبت‌های مذهبی و دینی با استفاده از ظرفیت‌های هنری و اجتماعی است. 

 دو دوره نمایشگاه عاشورایی روایت آفتاب، ده دوره شب شعر پیامبر اعظم و هشت دوره همایش هشتمین آفتاب به مناسبت میلاد امام رضا(ع) شاخص‌ترین برنامه‌های مذهبی روایت آفتاب است.

فعالیت‌های مذهبی موسسه با همکاری نهادهای مختلف مذهبی در کشور، استان و شهرستان از جمله آستان قدس رضوی و به ویژه شبکه جوانان رضوی شهرستان گراش برگزار می‌شود. گروه‌های سرود راویان آفتاب از جمله گروه‌های سرود شناخته شده در کشور است. 

استودیو پارسینا

فعالیت‌های هنری موسسه هفت‌برکه در «آموزشگاه هنری سینمایی هفت‌برکه» و «استودیو پارسینا» انجام می‌شود. شاخص‌ترین برنامه استودیو پارسینا انتشار هفتگی پادکست «رادیو هفت‌برکه» بود. ابوالحسن حسینی مدیر هنری استودیو در آهنگسازی و ضبط بسیاری از ترانه‌ها و سرودها و آواهای مذهبی با گروه‌های مختلف هنری همکاری داشته است.

فعالیت تصویری موسسه در قالب شرکت تولید فیلم‌های غیرسینمایی هفت‌برکه گراش به شماره مجوز ۱۶۱۲۱/۸ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس انجام می‌شود. 

انتشارات همسایه

موسسه هفت‌برکه نمایندگی انتشارات همسایه در استان فارس را بر عهده دارد و در این سال‌ها بیش از ده‌ها کتاب از شاعران و نویسندگان جنوب ایران منتشر کرده است.

انجمن‌های هنری

به جز فعالیت‌های اصلی موسسه هفت‌برکه، فضای این موسسه در اختیار انجمن، سمن‌ها و فعالیت‌های فرهنگی مرتبط قرار دارد. در حال حاضر دبیرخانه جایزه احمد اقتداری و سه انجمن زیر در موسسه مستقر هستند.

انجمن دوبله و گویندگی صدای ماندگار گراش به ریاست محمدعلی شامحمدی 

انجمن نمایش گراش به ریاست محمد علی شامحمدی

انجمن اهل قلم گراش به ریاست مسعود غفوری

تولید محتوای و خوراک فرهنگی هدف اصلی موسسه هفت‌برکه است و در این سال‌ها بخش عمده‌ای از محصولات فرهنگی تولید شده در شهرستان گراش حاصل تلاش فرهیختگان و جوانانی بوده است که با کمترین چشمداشت مالی با این موسسه همکاری داشته‌اند. بخشی از هزینه‌های این موسسه فرهنگی از طریق انتشار آگهی در رسانه‌های زیر مجموعه، قرارداد همکاری با موسسات و ادارات و بخش دیگری از آن با یاری خیرین فرهنگ‌دوست گراش تامین می‌شود.