بستن

داده‌نما: گرایش سیاسی نامزدهای لارستان، خنج و گراش

گریشنا (هفت‌برکه): هر چه حوزه انتخابیه کوچک‌تر باشد، معمولا تاثیر گرایش‌های سیاسی در رفتار رای‌دهندگان کمتر می‌شود و به جای آن عوامل قومی و محلی موثرتر است. با این وجود، گرایش سیاسی نامزدها و حمایت گروه‌های سیاسی از آنان هر چند عامل اصلی در حوزه انتخابیه لارستان، خنج و گراش نیست، ولی می‌تواند در افزایش آرای نامزدها موثر باشد. از این نظر، این دوره برخی از نامزدها تلاش زیادی برای راه یافتن به لیست‌های سیاسی ملی و یا جلب نظر کارگروه‌های مناطق داشتند.

گرایش سیاسی نامزدها بعد از ورود نامزدها به مجلس نیز اهمیت دارد. قرار گرفتن در فراکسیون قوی‌تر می‌تواند قدرت چانه‌زنی نامزدها را بیشتر کند. نامزدهای لارستان معمولا از نظر سیاسی در مجلس وزنه قابل توجهی نیستند.

نکته جالب در حوزه انتخابیه این است که تمامی نامزدهای انتخاب شده در دوره‌های اخیر حامی دولت مستقر بوده یا این که حداقل مخالفتی با آن نداشته‌اند. نخبه چهره‌ای نزدیک به هاشمی شناخته می‌شد. کشفی سیاسی‌ترین نامزد انتخابات بود و در جبهه مشارکت عضویت داشت. محبی در دوره هفتم مخالفتی با خاتمی نداشت، هر چند بعد از ورود به مجلس به طیف مخالف دولت نزدیک شد. حسنی نیز با احمدی‌نژاد دوره اول مشکلی نداشت و در نهایت جعفرپور دوره نهم با حمایت سه جناح اصلی اصول‌گرا به مجلس رفت.

شاید روحیه محافظه‌کارانه موجود در منطقه باعث شده است مردم به جای قرار گرفتن در نقش اپوزیسیون ترجیح می‌دهند که راه تعامل و همکاری با دولت مستقر را بپیمایند و نماینده آن‌ها نیز همسو با دولت باشد.

از این نظر لیست اصول‌گرا به دو دلیل این دوره هواخواه کمتری داشت. از یک طرف، به دلیل همین سابقه تاریخی رای به نامزد نزدیک به دولت، اصول‌گرایان شناسنامه‌دار هم با تابلوی مستقل وارد شدند، و از طرف دیگر، لیست اصول‌گرایان پیش از این توسط جعفرپور پر شده بود.

علی‌زاده و زارعی بر روی گرایش اصول‌گرایی خود تاکید دارند. علیزاده درگفتگو با هفت‌برکه گفت: «اعتقاد ما از ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه تاثیر می‌گیرد و آدم‌هایی از تیپ ما معمولا به سمت اصولگرایی تمایل دارند.» زارعی هم خود را اصول‌گرا می‌داند: «اصولگرا و پشت نظام و فرمایشات رهبری هستم.»

حسین‌شیری، قاسمی و محتاجی دارای پیشینه اصول‌گرایی هستند اما ترجیحا می‌دهند مستقل خوانده شوند. موضع آنان در مورد دولت هم چندان صریح نیست. عمر سیاسی سپاده نیز کوتاه‌تر از آن است که بتوان گرایش سیاسی او را تعیین کرد.

اما مدعیان حامی دولت حکایت دیگری دارد. همه اصلا‌ح‌طلبان از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. از میان چهار نامزد حامی دولت، بهمنی هیچ تمایلی برای ورود به لیست‌های انتخاباتی نداشت. هوشمند به عنوان دبیر حزب اعتدال و توسعه در لارستان مطرح شد. محبی از اصول‌گرایان حامی دولت است که در یک لیست نیز قرار گرفت. اما دعوای اصلی بر سر لیست موسوم به لیست امید یا شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان بود.

زاهدی که دارای پیشینه اصلاح‌طلبی نیست، از سوی شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان لارستان معرفی و حمایت شد. این معرفی با مخالفت شورای استان فارس روبه‌رو شد اما در نهایت با تصمیم تهران، زاهدی به لیست اصلاح‌طلبان وارد شد.

اطلاعات در مورد گرایش سیاسی نامزدها ممکن است به دلیل کمی اظهار نظرهای آنان دقیق نباشد. نامزدهایی که فکر می‌کنند اطلاعات آنان صحیح درج نشده است با هفت برکه تماس بگیرند.

Majles10 Namzad

خبرنگار ارشد پایگاه خبری هفت‌برکه آغاز فعالیت روزنامه‌نگاری از سال ۱۳۸۸

12 نظر

  1. اقای حسین شیری توی این همه منم منم کردن دیشبشون چرا حرفی از مشاور فرمانداری اسبق لارستان اقای محتاجی بودن حرفی نزدن هیچ وقت؟؟؟؟ چرا این افتخار بزرگ تو چیزای که به خورد مردم دادن نبود؟؟؟ مهره ی لار بودن دقیقا چجوریه؟؟؟
    توی این همه منم منم کردنشون فقط بلد بودن از خودشون تعریف کنن
    فقط بلد بودن به شهدا و خانواده شهدا توهین کنن؟؟

    1. سرکار خانم مریم؟!
      آقای حسین شیری بیش از یک هفته س که میگه آماده ی مناظره هستم، چرا دکتر بهمنی زیر بار مناظره و نشت دوستانه نرفتن تا مردم بعد صحبت های دو جناح تصمیم نهایی را بگیرن؟
      حالا می توانست این موضوع را هم مطرح کند که حسین شیری مهره ی لار بوده!
      با تمام احترامی که برای خانواده ی معظم شهدا مخصوصا شهدای پاک بهمنی قائلم.
      یا حق

    2. من کاری به بازیهای سیاسی کاندیداها ندارم ولی خداییش تهمتی به خانواده شهدا نزدن.یه ذره انصاف هم بد نیست و سعی کنیم تهمت نزنیم این همون تقواس که دیشب سوال شد.

      1. مهتاب خانم آقای حسینی شیری خیلی از خودشون سعه صدر به خرج دادن که مسایل و حرفایی که عضو ستاد آقای بهمنی توی بیرم علیه گراشی ها گفتن رو بر زبون نیاوردن که مبادا وحدت به هم بخوره.مهتاب خانم یک سینه حرف موج زند در دهان ما

  2. برای شهرم ومردم نجیبش متاسفم که دوکاندیدمحترم نتوانستند اجماع کنندومنافع شخصی رابرمنافع شهرترجیح دادند ایا واقعا پست ومقام اینقدرارزش دارد که پشت به مردم شهرکنید مردم چه گناهی کرده اندکه بایدچوب لج ولجبازی شمارابخورند بهترین موقعیت راازگراش گرفتیداگرکمی به فکرمردم بودیدواینقدرمردم رابرسردوراهی قرارنمیدادیدیکثی ازشما کوتاه می امدیدمردم راحت رای خودشان رامیدادندواطمینان داشتندکه اون کاندیدرای می اوردچرا؟ واقعاچرا؟ مردمی که رهبرعزیزمون فرمودند ولی نعمت ماهستنداینطوراونها راسردرگم وازرده خاطرکرده ایدبازگلی به جمال مهندس حسین زاده که اینقدردلسوزشهربودندوبه خاطرشهرومردمش انصراف دادندوبایدقدراین نخبه ومدیرومدبررادرسالهای اینده بدانیم وبه ایشان میدان دادواقعا این جوان بزرگی کردولی کاندیدمحترمی که ازنظرسن بزرگترهستندحاضرنیستندازخودشان بگذرندومیدان رابه جوانترها بسپارندماچراحاضرنیستیم به جوانانمان فرصت دهیم شایدانها بهتربتوانند به شهرشان خدمت کنندبایدقدرجوانان شهرمان رابدانیم چراما پا به سن گذاشته ها بایدخودمانراعقل کل بدانیمظر

  3. روز ۸ اسفند مشخص خواهد شد که آیا تحلیل کارگروه گراش درست بوده که آقای حسین شیری تو منطقه و گراش رای نداره یا نه!واقعا اگه کارگروه اوضاع رو اشتباه تحلیل کرده باشه باید روی ساز و کار تصمیم گیری کارگروه تجدید نظر بشه

  4. شما هی گیر دادین به مناظره هزار بار گفتن ملت که شرایط مناظره تو گراش نیست …
    نرود میخ اهنین در سنگ.. حق نگه دارتون باشه

  5. جالبه آقایان موسوی لاری و علوی در ۲۶ سالگی به عنوان نماینده وارد مجلس شدن و الان به مقام وزارت رسیدن و شهرشون از این نفوذ کلی سود برده.ولی ما داریم رو یه شخص ۵۷ ساله برنامه میریزیم که به نظرم میشه ازشون توی یه مقام دیگه استفاده کرد.

  6. همشهریان عزیز هوشیار باشید تا افرادی خودخواه و بد اخلاق مثل آقای حسین شیری به مجلس راه پیدا نکنند که خدایی نکرده با آبرو و منزلت مردم منطقه به خصوص مردم عزیز گراش بازی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 نظر
scroll to top