بستن

روحانی یا رییسی، کدام انتخاب به نفع گراش است؟

هفت‌برکه (گریشنا): برای ما چه فرقی می‌کند چه کسی رییس جمهور باشد؟ گراش از لحاظ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی چه سودی از انتخاب روحانی یا رییسی می‌برد؟ مگر نه این است که هر کس بر مسند ریاست دولت بنشیند، گراش و گراشی‌ها راه خودشان را می‌روند و از هیچ دولتی سودی نمی‌برند؟

اینها سوالاتی است که در ذهن و بر زبان بسیاری از شهروندان می‌چرخد. اعضای انجمن شاعران و نویسندگان گراش تصمیم گرفتند برای رسیدن به جواب‌های مشخص احتمالی، این سوالات را از نمایندگان کاندیداهای ریاست جمهوری در گراش بپرسند، یعنی از مسئولان دو ستاد تبلیغاتی ریاست جمهوری در گراش: محمدهاشم درویشی، رییس ستاد رییسی؛ و کامران جعفری، رییس ستاد روحانی. به همین بهانه، از این دو نفر دعوت شد که همراه با چند تن از اعضای ستاد در روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ به جلسه‌ی «سین بیست و سوم» انجمن با عنوان «گراش و انتخاب رییس جمهور» در موسسه هفت‌برکه بیایند. هر دو ستاد از این پیشنهاد استقبال کردند.

ترکیب دو تیم ستاد رییسی و روحانی

کامران جعفری، رییس ستاد روحانی، همراه با دکتر ابراهیم مهرابی، و مهندس محمود نوروزی به جلسه آمد، و کمی بعد محمد پاک‌سرشت هم به جمع اضافه شد. در جناح مقابل، محمدهاشم درویشی، رییس ستاد رییسی، را حاج آقا غلامی همراهی می‌کرد. قرار بود دکتر مهدی نوروزی نیز نمایندگان ستاد رییسی را همراهی کند، اما در آخرین لحظات از حضور بازماند. حاج آقا غلامی هم مجبور شد در میانه برنامه جلسه را ترک کند تا درویشی در مقابل نمایندگان ستاد روحانی تنها بماند.

مدیران جلسه مسعود غفوری، سردبیر انجمن؛ و محمد خواجه‌پور، دبیر اجرایی انجمن بودند. غفوری در ابتدای جلسه گفت: «ما با علم به این که گراش از بقیه کشور جدا نیست، و تصمیم‌هایی که در گراش گرفته می‌شود باید با سطح کلان نیز سنجیده شود، این سوال را مطرح می‌کنیم: برگزیدن هر کدام از این نامزدها چه سودی برای گراش دارد؟ این سوال برای انسجام دادن به بحث مطرح می‌شود.» او از نمایندگان ستادها خواست روی موضوع مورد بحث تمرکز کنند و از کل‌کل‌های سیاسی بپرهیزند. این تذکری بود که بعدا معلوم شد چندان هم لزومی نداشته است، چون با وجود داغ بودن بحث و اختلاف نظرهای شدید، هر دو تیم احترام همدیگر را نگه داشتند و تا حد زیادی به مقررات جلسه پای‌بند ماندند.

محمدهاشم درویشی در سخنان ابتدایی‌اش گفت: «من عضو هیات نظارت انتخابات شوراها بودم. قبل از قبول مسئولیت ستاد، در این مورد سوال کرده بودم و گفته بودند تباینی وجود ندارد. اما بعد از قبول مسئولیت، اعلام کردند که باید یکی از دو گزینه عضویت در هیات نظارت یا فعالیت در ستاد انتخابات آقای رییسی، یکی را انتخاب کنم. چون به دوستان قول داده بودم، در ستاد آقای رییسی ادامه فعالیت دادم و از هیات نظارت استعفا دادم.»

کامران جعفری نیز سخنان ابتدایی‌اش را در گفتن این نکته خلاصه کرد: «برای ایجاد شور انتخاباتی و عمل به دستور رهبری، از طرف طیفی که وابستگی فکری به اطلاح‌طلبی و اعتدال دارند، تصمیم بر این شد که مسئولیت ستاد روحانی را به من واگذار کنند.» هر دو رییس ستاد انتخاباتی حضور در انتخابات را بر اساس وظیفه شرعی را دانستند.

سوال اول: سرنوشت مسئولان ستادها بعد از انتخابات

خواجه‌پور به عنوان اولین سوال، از درویشی و جعفری پرسید: «چطور و طی چه فرآیندی به مسئولیت ستاد انتخاب شدند؟ و چرا به طور سنتی، بعد از انتخابات، معمولا مسئولین ستادها در گراش به پست و مقامی نمی‌رسند؟» در واقع سوال خواجه‌پور این نکته را مستتر داشت: «چطور پاسخگوی مردمی هستید که از آنها برای رای دادن به کاندیدای مورد نظرتان دعوت می‌کنید؟ بعد از انتخابات، این مردم چطور نتیجه‌ی کارشان را از شما درخواست کنند؟»

درویشی در پاسخ به این سوال گفت: «از استان تماس گرفتند و من مسئولیت قبول را کردم. در راس ستاد شورای مرکزی جمنا است؛ و در فارس دکتر محسن فروردین و دوستان دیگر مانند دکتر موسوی نماینده سابق لامرد حضور داشتند که دعوت کردند. من هم بازنشسته هستم و قرار نیست بعد از این پستی را قبول کنم.»

مهندس نوروزی، یکی از همراهان رییس ستاد روحانی، صحبت درویشی را ادامه می‌دهد: «فرآیند انتخاب افراد برای مسئولیت ستاد مشخص است. اما انتظاراتی که از این فرد در اجتماع می‌رود، زیاد است. چون در گراش همه چیز بعد از انتخابات به فراموشی سپرده می‌شود. مسئولین ستادها باید با آن کسی که انتخاب می‌شود ارتباط داشته باشد و امکانات و امتیازهایی از او برای شهرش بگیرد. باید این احساس مسئولیت را داشته باشد که مشکلات مردم را منعکس کند و راهکار برایش پیدا کند.»

اما جعفری، رییس ستاد روحانی، روند انتخاب شدنش را اینگونه برمی‌شمرد: «درباره‌ی انتخاب، من باید بگویم جریان اصلاح طلبی که یک جریان ریشه‌دار در ایران است، در استان و گراش تصمیم بر این گرفتند که مسئولیت را به من بدهند. من با مهندس معافیان، مسئول ستاد استان، در ارتباط بودم.» جعفری نیز از این عقب‌نشینی بعد از پیروزی نامزد مورد نظر، شاکی است، و خودش را نیز جزو همین گروه شاکیان قرار می‌دهد: «بعد از انتخابات، متاسفانه روال بدی شکل گرفته است که بعد از پایان دوره به نوعی غیب می‌شود و نمی‌تواند پاسخگوی عملکرد ۴ یا ۸ساله‌اش باشد. درباره‌ی من هم بالطبع قضیه همین است.»

اینجاست که دکتر مهرابی، از نمایندگان ستاد روحانی، اجازه صحبت می‌خواهد و می‌گوید: «کسانی که در هر دو طیف در گراش خدمت می‌کنند، همه از طیف انقلاب هستند و الهی کار می‌کنند. پس من پیشنهاد می‌کنم از تاکید بر پذیرفتن مسئولیت‌های بعدی خودداری کنیم. اصل قضیه این نیست. یعنی این نباید هدف باشد، ولی اگر فایده شهر در این باشد، خیلی هم خوب است. اگر فایده را در نظر بگیریم و نه هدف را، باید بگویم هر کدام از مسئولین ستادها مسئولیت بعدی را بپذیرند تا به نفع شهر کار کند و بتواند امتیازاتی را که می‌شود از این طریق برای شهر گرفت بگیرد.»

سوال دوم: چرا رییسی یا روحانی؟

«از نظر شما، چرا مردم گراش باید به روحانی رای بدهند؟» این سوالی است که خواجه‌پور از مسئول ستاد روحانی می‌پرسد، و جرقه‌ی یک بحث داغ را می‌زند. جعفری در جواب می‌گوید: «وقتی مردم یک شهر آرای حداکثری به کاندیدای پیروز بدهند، این تاثیر دارد روی دیدگاهی که آن کاندیدا درباره آن شهر دارد. اما در مورد این که چه دولتی سر کار بیاید، مردم گراش باید فکر کنند کدام دولت به نفع گراش است. مردم گراش فکر می‌کنند از هیچ کدام از دولت‌ها هیچ سهمی نداشته‌اند و همه پیشرفت‌های این منطقه از طرف کشورهای خلیج تامین شده است. بالتبع دولتی که بتواند سیاست تنش‌زدایی قوی داشته باشد و با کشورهای خلیج فارس رابطه و تعامل معقولی برقرار کند، به نفع مردم گراش است.»

مسئول ستاد روحانی در توضیح این مساله می‌گوید: «متاسفانه باید ناگزیر یک گریز به دولت قبل بزنیم: دولت قبل با اکثر کشورهای دنیا و مخصوصا کشورهای حوزه خلیج رابطه‌ی بسیار ضعیفی داشت. چیزی در حدود بیست درصد از جمعیت کاری خلیج‌روی گراش در آن دولت از کار اخراج شدند، چون رییس دولت یک حرف ناسنجیده زده بود. این کشورها با اخراج نیروی کار ایرانی، جواب این سخن را دادند، که بسیاری از اینها گراشی بودند. اقتصاد گراش بسیار وابسته به همین است.»

اینجا بود که غفوری حرف جعفری را به خاطر طولانی شدن قطع کرد تا نوبت پاسخ‌دهی به نمایندگان ستاد رییسی هم برسد. غلامی، نماینده ستاد رییسی، در واکنش به صحبت جعفری، سوالی به این مضمون مطرح کرد: «این اتفاقی است که به زعم شما در دولت قبل افتاده است. اما از کجا می‌شود برداشت کرد که سیاست رییسی ادامه‌ی سیاست احمدی‌نژاد است؟»

جعفری در پاسخ به این سوال می‌گوید: «اگر نگاه کنید به کابینه و افراد اطراف آقای رییسی، مشخص است که همان کابینه‌ی احمدی‌نژاد در اطراف آقای رییسی هم وجود دارند. پس می‌شود نتیجه گرفت که رییسی همان سیاست احمدی‌نژاد را دنبال می‌کند.» و مهندس نوروزی نیز این بحث را ادامه می‌دهد: «یکی از دلایلی که ما فکر می‌کنیم انتخاب روحانی به نفع منطقه است، همین باز بودن باب مذاکره با کشورهای دنیا و منطقه است. ما معتقدیم باید با همین سیاست جلو برویم تا به نتیجه برسد.» نوروزی به واقعه‌ی سفارت عربستان هم در بین صحبتش اشاره می‌کند.

و اینجاست که درویشی، مسئول ستاد رییسی، وارد بحث می‌شود: «اگر از دیوار سفارت عربستان می‌روند بالا، این کار مورد تایید هیچ کسی نیست. باید دید این اتفاق چرا افتاد. یک رجل عظیم که مورد حمایت ما بود را اعدام کردند. یک عده که معلوم نیست چه کسانی هستند سفارت را گرفتند. یک اتفاق نادری افتاد که همه اتفاقات بعدی را به آن وابسته نشان می‌دهند. ولی اینطور نیست.»

غلامی هم در رد صحبت جعفری، از لزوم کم کردن وابستگی به کشورهای حوزه خلیج صحبت کرد: «یکی از معضلات ما، وابستگی به کشورهای عربی است. شهر ما روی پای خودش نایستاده است. کاری که ما پیگیری کرده‌ایم و با شعار کار و کرامت حاج آقا رییسی منطبق است، ایجاد اشتغال در خود شهرستان است. یکی از برنامه‌های او در شهرهای کوچک، تشکیل کارگاه‌های خانگی و کارگاه‌های جمعی در کانون‌ها است. ما مثلا در یک مورد از این کارگاه‌ها، ده نفر را شاغل کرده‌ایم.»

درویشی هم این بحث اقتصادی را اینگونه ادامه می‌دهد: «برخی از سرمایه‌های ما در بانک‌ها خوابیده است. البته این مربوط به دولت خاصی نیست. سیاست بانک ما اشتباه است. سرمایه‌های ما باید وارد بازار کار شود. چند کارخانه اندک در شهرستان داشتیم که حمایت اندکی از آن‌ها شد و تعطیل شدند. ما حتی این هنر را نداشتیم که از بانک‌ها کار بخواهیم. این بانک‌ها برای ما چه کار کرده‌اند؟»

اما این بحث اقتصادی به اینجا ختم نشد. مهرابی وارد بحث شد و از غلامی پرسید: «آقای رییسی این‌ها را سامان می‌دهد؟» و غلامی در پاسخ گفت: «از مفهوم کار یا اشتغال در شهر گراش برداشت اشتباه می‌شود. مفهوم کار از شهر گراش بیرون می‌رود و به سمت دلالی می‌رود.» دکتر مهرابی نیز در رد صحبت غلامی گفت: «من فکر می‌کنم شما خلاف تفکر اقتصادی رییسی صحبت می‌کنید. من ایشان را می‌شناسم، و می‌دانم که او اینطور که شما فکر می‌کنید فکر نمی‌کند. اگر بین سود اقتصادی و سود تجاری تفکیک ایجاد نکنیم، این اشتباه پیش می‌آید. تیم رییسی و تفکر راست بیشتر در پی سود اقتصادی است، نه سود تجاری. ولی آقای روحانی دنبال سود تجاری است. یعنی اتفاقی که در چین، یا در بنگاه‌های بزرگ اصفهان می‌افتد. یعنی از طریق راه‌اندازی مشاغل پایدار، نه کارگاه‌های کوچک. چیزی که شما می‌گویید اصلا آن چیزی نیست که آقای رییسی می‌گوید.»

اما تیم ستاد رییسی هم این نظر مهرابی را بی‌پاسخ نگذاشت. غلامی در رد سخن مهرابی گفت: «چیزی که شما می‌گویید در عرصه کار رسیده‌ایم، این است. این چیزی است که ما در عمل دیده‌ایم.» و درویشی هم اعتراض کرد: «اگر ما از طرف آقای رییسی آمده‌ایم، بگذارید ما برنامه ایشان را تشریح کنیم.»

سوال سوم: سود سیاسی برای گراش

غفوری این‌بار نوبت اول را به ستاد رییسی داد تا به این سوال جواب دهد: «از نظر سیاسی، انتخاب رییسی چه امتیازی برای گراش دارد؟»

درویشی که با رفتن غلامی، در مقابل تیم روحانی تنها شده بود، پاسخ را اینطور شروع کرد: «امتیازات و منافعی که دولت‌ها می‌دهند، بستگی به ظرفیت‌های آن منطقه دارد. وظیفه ما این است که پتانسیل‌های خود را شناسایی کنیم. مثلا در مورد کارخانه‌های تعطیل شده، ما باید پتانسیل‌های خود را بشناسیم.» او سپس به سراغ ذکر یک مثال رفت: «مثلا در مورد لامرد این اتفاق افتاد. که روابط سیاسی باعث پیشرفت اقتصادی شد.» او اعتقاد داشت گراش افراد زیادی در پست‌های مهم خارج از شهر ندارد. او در پاسخ به این سوال که «شما گفتید که بازنشسته هستید و بعد از انتخابات نقشی زیادی نخواهید داشت»، گفت: «من نیستم، اما افراد دیگر چه در ستاد و چه در خارج از ستاد می‌توانند وارد ساختار شوند.» او در توضیح این مساله، به عملکردش در مدیریت آموزش و پرورش اشاره کرد: «ما در آموزش و پرورش نیامدیم که جناح‌بندی کنیم. در زمان مسئولیت در هیات اجرایی و نظارت هم گفتیم سعی کنیم همه نیروها باشند.»

همین سوال را باید نمایندگان ستاد روحانی هم جواب می‌دادند. جعفری هم به نداشتن نیروی انسانی در مسئولیت‌های مهم کشوری اشاره کرد و گفت: «اگر بخواهیم کوتاه‌مدت دنبال منافع باشیم، هیچ منافعی به دست نمی‌آید. نیروسوزی در گراش بسیار بیشتر از بقیه جاهاست. همین که ما دو نفر چطور به مسئولیت ستاد رسیدیم، به جو شدیدا محافظه‌کار شهر برمی‌گردد. خیلی‌ها جرات نمی‌کنند برای ۴ یا ۸ سال پا جلو بگذارند و جواب این همه سوال را بدهند. نگرانی‌هایی هست که ما دور خودمان می‌چرخیم و نیروهایمان را حمایت نمی‌کنیم.»

سوال چهارم: سود فرهنگی و اجتماعی برای گراش

مناظره از زمان پیش‌بینی‌شده طولانی‌تر شده بود، ولی هنوز یک سوال مهم دیگر باقی مانده بود: «انتخاب هر کدام از نامزدها از نظر فرهنگی و اجتماعی چه تاثیری روی گراش می‌گذارد؟» غفوری این سوال را ابتدا از نماینده رییسی پرسید. درویشی در جواب گفت: «رییسی شخصیت روحانی و فرهنگی است و از اول انقلاب مسئولیت‌های مهمی داشته است. اخیرا هم مقام معظم رهبری با شناخت ایشان را به آستان قدس فرستادند. اکثر مراجع هم از ایشان حمایت کردند. حضور ایشان در آستان قدس هم موفق بوده و فعالیت‌های ایشان در یک سال حضور در آستان چشمگیر بوده است.»

از تیم روحانی، مهندس نوروزی برای جواب دادن به این سوال داوطلب شد. او گفت: «در انتخاب رییس جمهور، شخص را باید ارزیابی کرد. این که ما از مقام معظم رهبری برای ایشان سرمایه‌گذاری کنیم، اگر بعدا مثل آقای احمدی‌نژاد مشکلاتی به وجود آورد، این به صلاح نیست. ما در زمان اصلاحات، از لحاظ فرهنگی بسیار جلو رفتیم و در مجامع جهانی بسیار مقبول افتادیم. ولی در دوره‌ی بعد، همه اینها از دست رفت و علیه ما اجماع ایجاد شد.»

دکتر مهرابی هم نظرش را در مورد این سوال اینطور مطرح کرد: «گراش هم مثل همه‌ی مملکت به یک تنفس نیاز دارد. ما از برخوردهای تند و سلبی سود نکردیم. از تعریف نکردن حقوق ملت هم سود نبردیم. اصل نهم قانون اساسی بسیار مورد بی‌توجهی قرار گرفته است. این اصل می‌گوید هیچ کسی حتی با وضع قوانین و به بهانه امنیت ملی نمی‌تواند امنیت فردی را تحت‌الشعاع  قرار دهد. روحانی با طرح حقوق شهروندی می‌خواهد همین اصل را محقق کند. می‌خواهد آدم‌ها در یک فضای آزاد، گفتگوی عقلانی و اسلامی داشته باشند. ولی چرا من به رییسی نه می‌گویم. خوب، ایشان از سن جوانی وارد قضاوت شده‌اند و شاکله فکری‌اش سیستم قضایی است. نه دیپلمات است و نه ادبیات دیپلماتیک دارد. اگر ایشان انتخاب شود، ما باید تاوان بدهیم. این است که من می‌گویم روحانی در حال حاضر و در بین گزینه‌های موجود، بهترین گزینه است.»

و درویشی هم این سوال را اینطور جمع‌بندی می‌کند: «البته این که روحانی این خصوصیت‌ها را دارد، نمی‌تواند دلیلی باشد بر این که رییسی این خصوصیت‌ها را ندارد.»

سوال آخر: پیش‌بینی میزان رای

خواجه‌پور به عنوان آخرین سوال، از مسئول ستاد روحانی پرسید: «پیش‌بینی شما از میزان رای روحانی در گراش چقدر است؟» جعفری پاسخ داد: «ما برای بالای ۶۰ درصد مجموع آرای شهرستان آمده‌ایم.»

غفوری همین سوال را از مسئول ستاد رییسی پرسید. درویشی هم پاسخ داد: «دیدگاه شخصی من این است که رییسی بالاتر از ۶۰ درصد رای می‌آورد.»

با این امیدواری به تاثیرگذاری، جلسه‌ی گفتگو بین نمایندگان ستادهای رییسی و روحانی در گراش به پایان رسید. البته گپ‌وگفت‌های دوستانه‌ی بعد از جلسه چند دقیقه‌ای به طول انجامید، و مسئولان دو ستاد با هم از پله‌های موسسه‌ی هفت‌برکه بالا رفتند تا گفتگویشان را ادامه دهند.

بعد از رفتن آنها بود که یکی از حاضران جلسه گفت کاش یک عکس یادگاری دسته‌جمعی گرفته بودیم تا در آینده بتوانیم ثابت کنیم چه فضای دوستانه‌ای بین رقیبان انتخاباتی وجود داشته است. و بعد از این حرف بود که ایده‌ی برگزاری این جلسه در فضایی بزرگ‌تر برای عموم مردم شکل گرفت. ایده‌ای که باید دید می‌تواند به مرحله اجرا برسد یا نه.

35 نظر

  1. این روبایستی همه بدونند که ریسی تو سیاست خارجی به مراتب بدتر از احمدی نژاد خواهد بود ومضر برای منطقه جنوب که گراش هم شاملش میشه واز لحاظ اقتصادی وابسته به کشورهای حاشیه خلیج فارس است

  2. با سلام

    به دنبال دوقطبی سازی بین مردم گراش نروید. بسیار کاراشتباهی است. برتوان مردم و نیروهای داخلی و خیرین تکیه کنید. پیشرفت گراش مدیون شیخ احمد انصاری و دیگر خیرین می باشد. خداوند عاقبت همه مارا ختم به نیکی و خوبی بگرداند.

  3. چو دانی و پرسی سوالت خطاست.! روحانی چیکار کرد واسه گراش؟! جنابی که گفتی سیاست خارجی رییسی از احمدی نژاد بدتره؛ میخواستم بپرسم کجا کلاس علم غیب گویی رفتین؟ به هرحال بقول جهانگیری آزموده را آزمودن خطاست!

    1. به اطرافیان و کسانی با اقای رییسی هستند و او را ساپورت میکنند نگاه کنید و او را ارزیابی کنید متوجه خواهید شد که همه انها کسانی بودند که از احمدی نژادی حمایت کردند که خودتان از آن عبور کردید. درست است شخص عوض شده و بجای احمدی نژاد ایت الله ریسی امده اند ولی با ان نکاه احمدی نژادی وارد شده اند.

  4. از دولت هیچ خیری به گراش نرسیده
    روحانی که کبریت بی خطرِ ولی رئیسی بلای که احمدی نژاد سر ایرانی های خارج کشور اقای رئیسی هم میاره پس رئیسی برای جنوب مثل کبریت پر خطرِ

  5. کسی میاد چندین سال تقصیرها رو می‌ندازه گردن نفر قبل خودش یعنی اینکه این شخص کاری نکرده.
    […]
    اصلاح طلبی و اصول‌گرایی کورکورانه بزرگترین اشتباهیه که میشه انجام داد. آدم عاقل عملکرد رو بررسی می کنه بعد رای میده نه صرف اینکه اصلاح طلب یا اصول گرا هستم باید به حزب رای بدم که این بزرگترین اشتباهه.
    […]

    1. بقیش کو؟
      راجع به سند ۲۰۳۰ هم نوشته بودم که مستقیما به کل دانش‌آموزا برمی‌گرده که شامل دانش‌آموزای گراشی هم‌میشه
      امروز رهبری هم در مورد این سند ننگین صحبت کردن که دولت مخفیانه انجام داده

  6. بگو که باکیستی تابدانم که چیستی اقای ریسی وطرفدارانشون وپدرخانمشون ۸سال احمدی نژاد را بسان پیامبر بالابردند ومنسوب به امام زمان کردکد وهاله نور و….

  7. پاراگرا اخر جایی که سوال اول قراره شروع بشه!
    هر دوطرف گفتن وظیفه شرعی خود میدانند که .. ..
    ازاینا کسی نیس بپرسه شرع چیه؟چه میفهمید از شرع که میگید وظیفه شرعی!!!؟
    کمی تدبر
    هوای نفس نیاد به اسم شرع!!

  8. سلام قولامن رب رحیم
    نازنینانم این چه محاسبه وتحلیلی است که میفرمایید ؟
    آیاکل جمعیت گراش خلیج رو هستند که مطلقا متکی به خارج باشیم ؟با این استنباط شما آیامستضعفینِ گراشِ غیرخلیج رو حق این ندارند که ازعدالت اجتماعی برخوردارباشن که دراین۴سال به شدت کمرنگ شده است.آیا نمی شود فردی را برای ریاست جمهوری برگزید که پرکاری وحمایت ازمستضعفین احمدی نژادی داشته باشد ولی از روابط خوب خارجی نیزبرخوردارباشد ؟نه احمدی نژاد نه روحانی رای مارئیسی
    بیاییم درخط وسط عبورکنیم نه متداحمدی نژاد که بیشتردرهای خارج روبه روی خودببندیم نه شیوه روحانی که کاسه گدایمون به سوی آمریکاباشه فردی رابرگزینیم که هم به محرومان گراش توجه داشته باشدکمااینکه هنوزصاحبان مسکن مهر(صرف نظرازمعایبش)درحق احمدی نژاددعای خیرمی کنند هم هوای خلیج روهاداشته باشد .
    همیشه موید باشید

  9. بیخودی اعصابتون رو خرد نکنید هیچکومشون واسه گراش کاری نمیکنن (( کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من )) خدا به خیرین مون اجر بده که در راس اونا حاج شیخ احمد بود

      1. یکی از مهمترین وظایف رسانه‌ها کنار هم قرار دادن دیدگاه‌های مختلف است تا مردم بتوانند با شناخت بهتری انتخاب کنند.
        در این مناظره هم دیدگاه‌های مختلف بدون توهین ارائه شده است. شما هم می‌توانید نظر خودتان را درج کنید.

  10. فک کنم روحانی برای گراش بهتره.زمانی که ظریف رفتن دبی و امارات و درباره تنب بزرگ و ابوموسی ازش پرسیدن با لبخند جواب دادن و اینکه نباید دررمورد اینا بحث کرد ولی در زمان احمدی نژاد به تندی جواب شنیدن و امارات به جوش امد.رییسی تحصیلاتش یه آخوند وویه روحانی فقه است و به نظر میرسه خشکه و میترسیم رای بیاره همهوچی رو به اسلام ربط بده و فشار اقتصادی بهمون بیاد بگه زمان امام علی هم اینجور بود وبیکاری زیاد رو به اسلامربط بده رییسی میدونیم که پشتشه و اگه رای نیاره نه به یه نفر اول مملکته و روحانی رای بیاره هم همینجور یعنی اری به رییس اصلاحات .

  11. اقای غفوری! انگار چشم بسته نظرات رو تایید می کنید… مقام معظم رهبری بارها فرمودن من از هیچ کسی حمایت نمیکنم و نخواهم کرد؛ اون وقت ببینین این اقا چی نوشته و شما هم بدون هیچ ویرایشی تاییدش کردید…

  12. باسلام به همشهریان عزیز

    به یاد این مثل می افتم که « آزموده را آزمودن خطاست»

    پس گزینه جدید ما جناب رئیسی است چراکه به گفته مقام معظم رهبری

    شما با بصیرت وتفکر رای دهید اگر هم خوب نشد شما نزد وجدان خود آسوده اید وبه وظیفه ی شرعی خود عمل کرده اید.

  13. معلوم نیست چرا طرفداران رییسی خودشون رو به رهبر وصل میکنن و ما رو مقابل رهبر میدونن.
    ما هم عاشق رهبریم به اصلح رای میدیم و اون هم روحانیه

  14. اقا میلاد این حرف ما نیست؛ اتفاقا یکی از همفکراتون -صمد- این حرف رو زده
    اقای خواجه پور این چهارمین نظر منه ولی فقط یکی از نظراتم تایید شده… اگه وظیفه ی شما کنار هم قرار دادن همه ی دیدگاه هاست پس لطفا همه ی نظرات رو تایید کنید؛ نه فقط اونایی که مطابق میلتونه…

  15. باید حتما به روابط با خلیج توجه داشته باشیم چون هرچی داریم از خیرایی هس که درامدشون خلیج بوده خیلی هم کشورای خوبین و دوسشون داریم جون غیر خوبی ندیدیم ازشىون درامد نود درصدمون از اونجاس ساختمونایی ک داریم همش از در امد خلیجه
    هم عربو دوس داریم هم خلیج و هم همه دنیا رو چون یعنی انسانیت پس کسی میخاد با کشوری روابطو بد کنه جایی واسه رای دادن بهش نیس
    یه کشور اروم صلح طلب میخایم جنگ و رنج و ظلم ک همه جا هس

    1. سلام قولامن رب رحیم

      نباید فراموش کرد که امنیت وصلح کامل درسایه اقتدارقوی امکان می پذیرد کما اینکه امام علی ع می فرماید :
      گرطالب صلحی ،همواره برای نبردآماده باش
      چرا عراق وافغانستان و… ناامن است ؟مگرنه این است که باخارجی ها(آمریکاو…)نشست ورایزنی نیزمیکنند وواردکشورشون شدن ؛واماچراایران امن است ؟چون درسایه صلح باتمام کشورهایی که طالب صلح هستند از اقتداربرخورداراست ومتاسفانه اگربرهمین شیوه دولت کنونی پیش بریم که مبادا امریکابمب بندازه مباداتحریم کنه و…. نتیجتاًامریکا بیشترازپیش طمع می ورزد وکشورماهم ناامن خواهد شد مثال :یک استادوقتی به پرسش اول یک دانشجوپاسخ می دهد طبعاًدانشجونیزبیشتررغبت می کند دیگرسوالاتش نیزمطرح کند ولی اگراستاد ازهمان سوال اول بی میلی نشان دهد دانشجوهرگزسوال نخواهدپرسید ایران هم چنین است اگربه زورگویی های امریکا عمل کند امریکا نیز پله پله زورهای بعدیش اعمال خواهد کرد :پله اول هسته ای بعد موشک بعددانشمندان و…
      عرب های خلیج برادران نازنین واسلامی ماهستند (انما المومنون اخوه) ولی چکارکنیم که امارات باداعش همکاری می کند ؟ که ان شاء الله باروی کارآمدن رئیسی ، هم ارتباط مستحکمی بین ایران وخلیج برقراربشه هم این کمرنگ شدن اقتدارایران دردولت کنونی ازبین برود)
      چون شعاررئیسی اینه که :به گذشته (معایب احمدی نژاد)برنمیگردیم و وضعیت کنونی (کم کاری روحانی )نیزتحمل نخواهیم کرد .
      همیشه موید باشید

  16. آقای حمید رضا ما با چشمان خودمون دیدیم دوماه از ریاست جمهوری روحانی نگذشته بود برعلیش جلو حرم اعلامیه پخش می کردن و سی دی.همش سنگ انداختن جلوش چون با رفسنجانی بود.خیلی روحانی می تونست کار کنه ولی جلوش گرفتن و یه مظلوم به تمام معنا بود و نتونست کاری کنه.نفت ۴۰دلار و جنگ برون مرزی و آتشی بودن عربستان و ضدیت این کشور واعراب .ولی بگزریم ایران رو بیمار تحویل این دولت دادن اونم بیماری لاعلاج ولی دیگرم تونست از مرگ تدریجی اش جلوگیری کنه.ولی افراطیون نذاشتن پا بگیره و اینعده مسبب بدبختی مونن.

    1. سلام قولا من رب رحیم
      بگم بگم ها
      ۱۱روز
      معاون اولی مشایی ومخالفت رهبر
      عزل وزیراطلاعات ومخالفت رهبر
      و….
      البته کارشناسان ،دیگرمعایب مسکن مهرو یارانه و….نیزذکرکرده اند
      ونه اینکه موردتایید بنده باشد ولی ازآنجاییکه بر همه دیدگاه همه افراد درموردانتخابات احترام قائلیم قید معایب ازمنظرمنتقدین ذکر شد
      همیشه موید باشید

  17. خدایی نکرده قصد تهمت زدن نسبت به سایت ندارم، فقط نظر شخصی ام رو میگم.
    اما احساس میشه در تایید و انتخاب دیدگاه ها و نظرات، یک نوع نگاه خاصی حاکمه!
    ان شالله که این طور نیست.

  18. با سلام.
    اقای حمیدرضای عزیز مقیم کرمان.
    شما,
    معایب شخصی و عقیدتی اقای احمدی نژاد را برشمرید.البته مهم بود اما مشکلاتی که کشور را به ورشکستنی کشانید و تا آستانه ی جنگ بر اثر بی درایتی و بیسوادی سیاسی,میبرد را نفرمودید.

    وقتی به انهمه مسایل و مشکلاتی که دولت قبل برای کشور و نظام و مخصوصا وضع معیشت مردم انجام داد و سبد اقتصادی خانوار را تا بدان حد کوچک و ضعیف کرد,اشراف داشته باشید,و منصفانه و بدور از تهیج و احساسات به موضوع مشکلات پس از دولت وی بیاندیشید,مطمءنا به نظری مثبت تر نسبت به دولت مسقر دکتر روحانی دست خواهید یافت.
    باید دامنه ی تخریب و تضعیف کشور توسط وی را توب درک کرده باشید تا بدانید روحانی دقیقا چقدر زحمت کشیده است.

    یک شخص سالمی را (ایران ۸۴) به دست یک گلادیاتور سپردن و سپس علیل و بیمار و مریض از داخلی و خارجی تحویل گرفتن(ایران ۹۲) به حدی که نای راه رفتن ندارد و بیماری اورژانسی است که در ccu بستری کرده اند و سپس تیمار داری کردن و مراقبت ویژه توسط تیم مجرب و متعهد و دلسوز روحانی,
    امروز آن بیمار بر روی تخت نشسته و صحبت میکند.دیگر مشکل کلیه و خونریزی داخلی و تنففسی و ریوی و…ندارد .

    و راه میرود.
    خودش دارد راه میرود.

    اما همانهایی که اقای ایران را به این روز انداخته بودند,امروز با پررویی و بی شرمی تمام آمده اند و میگویند,
    شما چیکار کرده اید?
    این که هنوز نمیتواند در مسابقه ی دومیدانی رشته ی سرعت ۱۰۰ متر شرکت کند و مقام بیاورد…

    […]

    اما خوشبختانه,مردم دیگر بالغ و آگاه شده اند و فریب دروغها و تهمتهای این افراد نمیخورند.
    مردم سال ۹۱ را خوب بیاد دارند.فراموش نکرده اند.

    بیماران خاص….

    این جماعت فریبکار,چقدر دوست دارند کل مردم ایران آلزایمر دسته جمعی بگیرند و ان بلاهایی که بسرشان اوردند و با بی کفایتی و بی سوادی سیاسی,هر بار که برای مذاکره رفتند,مجادله کردند و چند تحریم ظالمانه برای مردم سوغات اوردند.و برای فرار از بی کفایتی خودشان,تحریمها را بی اثر و کاغذ پاره میخواندند.

    صادرات نفت و دیگر اقلام درامدی کشور را فلج کردند.

    روزی تواهد رسید که این صدمات و خسارات را محاسبه خواهیم کرد و مسببانش را به عدالت خواهیم سپرد.

    همه برای ایران و برای اسلام.دوباره خواهیم امد.
    با روحانی تا ۱۴۰۰.

  19. سلام قولا من رب رحیم
    ماباید ازاسلوب وسط بهره ببریم
    نه شورنه بی نمک
    نه افراط نه تفریط
    بهترین کارها حدوسط آن است (خیرالاموراوسطها)
    به همین خاطربود که گفتیم رئیسی انتخاب کنیم که معضلات ومعایب دولت قبل رونداشته باشه(اقدامات منجربه گرانی ورکود وتورم و…) و کم تحرکی دولت کنونی ودیگرمعایب به نقل مناظره ها.
    واینکه شمابفرمایید دولت قبل مطلقا دولت مضری بوده است کاملا ناصواب گفته اید چراکه مردم ،خدمت رسانی دولت قبل را لمس کرده اند وبنده ازنزدیک با اهالی روستاها و شهرهابامردم سربحث بازکرده ایم وبه شدت علاقه مند به رئیس دولت قبل اند که اگرمجدد تاییدصلاحیت می شد می توان گفت اگر نفراول دررای آوردن نمی شد بنظرمن حتماجزء نفرات بالای رای اوردن می شد .
    به کامنت های دیگر کاربران مراجعه کنید چرا نوشته اند که متکی به خارج باشیم چون دولت بدرد گراش نخورده ؟چونکه دولت کنونی باید همانند دولت قبل اقداماتی کلان وعدالت محورانجام می داد که همه ساکنین درهمه جای نقاط ایران بهره مند شوند به عنوان مثال طرح مسکن مهر دولت قبل بیانگراین است که چه ان گراشی که درجنوب ودورافتاده کشورزندگی می کند چه ان فردساکن درپایتخت ازیک سهم مسکن بصورت عادلانه برخوردارشوند وهمچنین این مثال رابه یارانه ها تعمیم دهیم (صرف نظرازمعایب کارشناسانه اقتصادی) ونتیجه اینکه آیا دولت قبل بیشتربدرد گراش خورده یا دولت فعلی (البته اقدام مفید دفترچه سلامت رانادیده نمی گیریم ولی کفایت نمی کند )؟ اگر ازخط انصاف دورنشویم قطعا دولت قبلی پرکارتروبدردمردم بیشتر خورده است (سفراستانی وپیگیری مشکلات مردم و…) ودر دولت کنونی : کماکان گوشت ودیگرموارد موردنیاز روندگران شدن خودروطی کرده است اما دستاورد :واردکردن هواپیما، پوشاک، برجام ودیگرکارمفیدی نیزبوده است که بدلیل انصاف ،تذکیرشدم
    جمع بندی : همه گراش به دکتررئیسی رای دهیم تابدرد گراش بخوردنه کسی که صرفاً برای اقلیت ها مفیدومنفعت زاباشد .
    همیشه موید باشید

  20. یک نکته : میدانستید در دهی شصت حامیان فعلی اقای روحانی که از وزرا و همفکران او بودند می خواستند در مساجد بین زنان و مردان دیوار بکشند و اولین کسی که فیلم سیاسی در قالب طنز ((مارمولک)) را فیلتر خواست نماید همین اقای روحانی است . حالا همین اقا که به منتقدان خود بسیار بی احترامی می نماید؛ صحبت از ازادی می کند . و مانند چهار سال قبل تنها هدفش قول زدن
    جامعه است وشاید بتواند برخی از افراد را همراه خودسازد ولی مطمئن باشد خیل عظیمی از مردم دیگر فریبش را نخواهند خورد.
    نکاتی از عملکرد دولت اقای روحانی که ذهن مردم را با تبلیغات جهت دار از ان ضعف ها دور کرده. امیدواریم هیچ کسی فریب حربه ی جهت دار گروه تبلیغاتی آقای روحانی( که شروع به ایجاد ترس بین مردم نموده اند با مفاهیمی نظیر : دیوار کشی پیاده رو ها- لوله کردن – اسارت زنان در خانه – جنگ پرستان – مانعان ازادی) را نخورد . واقعا برخی از دشمنان ادبیات اینگونه را برای کشور تا به حال بکار نبرده اند حرف هایی که خود باعث ایجاد تحریم می شود چون گروهی از دوستداران زحمتکش نظام بسیار تاریک نشان داده شده اند(نه روحانی نه رئیسی ونه سایر کاندیداها یمان هیچ یک واقعا اینگونه نیستند واقعا چرا آفای روحانی به این روش و خصوصا ترویج خشونت دست زده جای سئوال است؟؟؟) […]

  21. کلا بحث ، بحث دول قبلیه همیشه!درست!دولت قبل اصلا داغون بود.صحیح!
    ولی وقتی آقای روحانی میگه تو دولت قبل انقد اختلاص شد و فلان و از این حرفا ، وقتی گفت چرخ اقتصاد از حرکت ایستاده بود و فلان، خب درس میگه!
    ولی من موندم تو دولت خودش چرا باز داره اختلاص میشه؟
    مگه کابینه عوض نشد؟
    چرا کارخونه هایی که به راه بود ، تعطیل شد؟
    مگه حواسش نبود؟
    چرا ۲۰۳۰ رو یواشکی تصویب کردن؟
    چرا راکتورهای هسته ای پلمب شدن و بتن ریزی شدن؟
    اینارو چجوری باس انداخت گردن دولت قبل عایا؟

  22. سلام
    سوال از استاد روحانی:چرا دولت مستقر (تدبیر و امید)در مدت مسئولیت خود برای بازگشت همشهریان اخراج شده از امارات اقدام خاصی نکرده است؟
    علاوه بر این شاهد اخراج برخی از همشهریان از کشور امارات در دوره دولی تدبیر و امید بوده ایم.
    پس در این زمینه دیپلماسی این دولت ضعیف بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

35 نظر
scroll to top