بستن

«یک لقمه انفاق» در ماه مهمانی خدا

هفت‌برکه (گریشنا): از ابتدای رمضان امسال، گروهی از جوانان گراش طرحی با عنوان «یک لقمه انفاق گراش» راه انداخته‌اند و غذاهای اضافه همشهریان را جمع‌آوری می‌کنند و به نیازمندان می‌رسانند. نرگس اسدی، یکی از طراحان این اتفاق زیبا، متنی را برای معرفی این طرح برای هفت‌برکه فرستاده است.

نرگس اسدی: مثل یک باند نیکوکار: غذاهای اضافه، مواد غذایی خام و دیگر اقلام در محلی مشخص وارد یک سیستم پخش می‌شود. شخصی که مسئول رساندن آنها به نیازمندان است برنامه‌ای دقیق برای خودش دارد. بسته به نوع اجناس و غذایی که وارد چرخه می‌شود، نیازمند مخصوص آن را هم از لیستش پیدا می‌کند. محال است حتی یک دانه برنج در این بین دور ریخته شود. پس تا اینجای کار شکی نیست. موضوع کمک به نیازمندان در شهر امری جاافتاده و غیر قابل بحث است، همانطور که نفس کشیدن.

اما همه می‌دانیم ماه رمضان قضیه طور دیگری پیش می‌رود. حتی اگر یک خانواده‌ی کم‌جمعیت باشی، باز کردن روزه مثل یک ضیافت پیش می‌رود: غذاهای متنوعی برای آن روز آماده می‌شود و امکان اینکه غذا اضافه بیاید و نخواهی آن را برای وعده‌ی بعد نگه داری، زیاد است. ما احتمال دادیم افرادی باشند که با چنین باند محلی در اطراف خودشان آشنایی نداشته باشند! از طرفی آه از نهادشان بر بیاید، وقتی مجبور باشند غذاهای اضافه را از روی ناچاری دور بریزند یا اینکه شک داشته باشند که آن مقدار کم ممکن است راهگشا باشد.

ما ایده‌ی مشابهی را که در باقی شهرها و کشورها اجرا می‌شود، به تناسب شهرمان گراش آماده و در فضای مجازی پخش کردیم. خوشبختانه دوستان زیادی لطف کردند و با درخواست ما یا داوطلبانه، طرح «یک لقمه انفاق گراش» را بازنشر کردند. از شما چه پنهان! زمانی که شروع کردیم انتظار هیچ‌گونه استقبال و کمکی نداشتیم. اما شب نشده با موجی از تماس‌ها و پیغام‌ها مبنی بر نحوه‌ی کمک‌رسانی مواجه شدیم.

از فردای آن روز، کمک‌ها شروع شد. همانطور که گفته بودیم، مقدارش مهم نبود. یک شب بخشی از غذاهای یک مهمانی بزرگ افطار بود، و فردایش یک ظرف میوه. پیغام‌هایی که اکنون دریافت می‌کنیم برای گسترش دادن کار است! اینکه مرکزیت و مسئولیت جمع‌آوری جهیزیه و سیسمونی را به عهده بگیریم یا این طرح را در تمام سال داشته باشیم!

اکثر آنهایی که کمک می‌کنند را نمی‌شناسیم و البته نیازی هم نیست. مهم این است که برای انجام هدفی مشخص به همدیگر اعتماد کرده‌ایم. ما از اعتماد مردم و پشتیبانی‌شان تشکر می‌کیم و به رواج هرچه بیشتر طرح‌هایی مشابه امید داریم.

توضیح کامل طرح «یک لقمه انفاق» این است؛ شما هم می‌توانید آن را بازنشر کنید:

برای مردم شهرِ ما گراش، موضوع تقسیم غذا با نیازمندان و دستگیری از آن‌ها در ماه مبارک رمضان موضوعی آشناست. اما گاهی شرایط آن‌طور که انتظار داریم پیش نمی‌رود. گاهی در خانه مقداری غذا اضافه داریم ولی نمی‌دانیم چطور باید آن را به نیازمندان برسانیم. معمولا نیازمندها را نمی‌شناسیم یا هم فکر می‌کنیم مقدار غذا به اندازه کافی نیست و این فکرها ما را از تقسیم غذا پشیمان می‌کند.

طرح «یک لقمه انفاق» طرحی‌ست که در کشورها و شهرهای دیگر انجام می‌شود. حالا ما قصد داریم آن را در گراش هم اجرا کنیم.

برای شرکت در این طرح می‌توانید غذاهای اضافی را به آدرس‌های زیر تحویل دهید:

– مصلی، پشت برکه‌ی کل، منزل یعقوب ابراهیمی

– مسکن مهر، پلاک ٧۶، طبقه‌ی اول، اسدی

– بولوار الزهرا، منزل سعید توکلی

در صورت عدم امکان رساندن غذا به محل‌های مشخص شده، می‌توانید با شماره‌ی زیر تماس بگیرید. دوستان ما غذا را از شما تحویل خواهند گرفت: ٠٩١٧٧٨١٧٠٧٩ اسدی.

حتما تا الآن متوجه شده‌اید که این طرح کاملا شخصی و مردمی است و به همین خاطر از شما دعوت می‌کنیم تا در محله یا اقوامتان نماینده‌ی این طرح باشید. به این صورت که لیستی از نیازمندان تهیه کنید و خودتان مسئول جمع‌آوری و رساندن غذا به آن‌ها باشید.

موضوع به ظاهر ساده است اما نتیجه‌ی آن مسلما بزرگ‌تر از تصور ماست.

مقدار غذا اصلا مهم نیست. هر مقدار غذا که می‌توانید انفاق کنید -حتی خیلی کم- هم می‌تواند گرسنه‌ای را سیر کند.

اگر شما هم مثل ما فکر می‌کنید می‌شود بقیه را هم به این کار تشویق کرد، طرح را در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ #یک_لقمه_انفاق_گراش به اشتراک بگذارید.

مطالبی و عکس‌هایی که خوانندگان گریشنا و نشریه افسانه ارسال کرده‌اند.

7 نظر

  1. سلام واقعا کاری زیبا انجام میدهید خدا اجرتان دهد فقط مواظب باشید غذاها به طور خیلی تمیز و ضد باکتری نگهداری و بسته بندی شود تا همشهران عزیز دچار خدای نکرده بیماری و یا مریضی نشوند به خانواده های خیر هم حتما گوش زد کنید که غذاها را دریخچال و بسته بندی کنند باز هم از زحمات همشهریان برای کار زیبا تشکر میکنم

  2. سلام علیکم انشالله این عمل بسیار نیک و خداپسندانه و با ارزش و انسانی مورد قبول حق تعالی قرار گیرد و اجر همه بانیان و خیرین با خدا. بنده پیشنهاد میدم نظر باینکه منزل شخصی برای اینکار زیاد مناسب نیست و ممکنه افراد دیگر قصد کمک در بسته بندی و رساندن کمکها داشته باشند در هر محله یک جای خاصی در نظر بگیرند مثلا در مسکن مهر چند تا مدرسه است سالن صالحین کوثر که آقای دیانت ساخته است و در محلات ذکر شده چنین جاهایی وجود دارد و اینکار انشالله برای بعد از ماه مبارک ادامه پیدا گند و با کمک خیرین عزیز دستگاههایی گرم کننده و بسته بندی تهیه خواهد شد

  3. خیلی ممنون از نظرات و پیشنهادات شما.
    همانطور که اشاره کردید، دوستان ما غذاها رو با حساسیت بالایی نگهداری میکنن و یکی از اصول از ابتدا همین بوده.
    اما در مورد خانه های شخصی ؛ هر طرحی که از طرف گروهی مستقل شکل میگیره زمان لازم داره خودش رو نشون بده و جواب بده تا بین مردم جا بیافته و بقیه حاضر باشن جدای از نظرات مثبت، همکاری کنن و از طرفی نظر مسئولان یا خیرین رو برای گذاشتن سرمایه و پشتیبانی تو این بخش جلب کنه. امیدوارم یک لقمه انفاق رو بشه با گستردگی بیشتر و برنامه های رسمی تر در سالهای آتی ادامه داد.

  4. امام موسی کاظم می‌فرماید:افطاری دادن برادر مؤمن ات برتر از روزه داری توست.واقعا کار زیبا و قشنگیه .ان شاالله دربرترین ماه سال خدا بهتون اجر بده.به نظر من برنج خشک و شیر خشک و دستجات ها مثل ترشیجات روش بیشتر مانور بدن سالم تره.البته شرایط نگهداری غذا پخته جوری باید باشه فاسد نشه.

  5. در جواب صمد:
    حرف شما درسته منتها چندتا موضوع اینجا مطرح میشه. اصل طرح رو بر اساس غذاهای اضاف آمده گذاشتیم تا دوستانی که میخوان کمک کنن رو در محدودیت نذاریم و هر فرد بنا به شرایطش کمک کنه. غذاهایی که تحویل میگیریم رو چک میکنیم، معمولا سریعا غذاها پخش میشن و در هر حال مراقب هستیم غذاها فاسد نشن. بعد اینکه هستند افرادی مخصوصا مسن ترها که بینایی و توانایی جسمیشون یاری نمیده برای خودشون غذا تهیه کنن پس غذای آماده کمک خیلی بهتریه از مواد غذایی خشک.

  6. سلام قولا من رب رحیم
    ضمن قدردانی از مبدعین این طرح بسیارمورد نیاز…
    نکاتی چند دلسوزانه متذکرمی شویم :
    ۱-چرا ازسالها پیش این متد زیباومورد نیازمبرم رو شروع نکرده اید ؟
    چه دعوتی های فراوانی اعم از مکه ای و عروسی و …. که غذاها اسراف می شد…چه گرسنه های فراوانی که شب ها بانان وهندوانه یانان وچای سپری می کردند …
    ۲-بهتر این است که بجای سه ادرس مذکور درتجمیع غذا؛همانند اروپا یخچال هایی درسطح شهر تعبیه بشود تا داوطلبان درهرساعت ازشبانه روز غذاهای خودرا خودبگذارند البته باتمهیدات لازم ،چراکه اگر همانند دیوارمهربانی اشکالاتی داشته باشد ودراستفاده کردن ازاین یخچال هنوزفرهنگ سازی نشده است لازم است بابرنامه ریزی مناسب این یخچال ها رومدیریت کرد .
    معضلات مسکن :بعضی افراد هستند بدلیل کم رویی ،مراجعه به ادرس های مذکورنمی کنند تاغذاتحویل دهند -بعدمسافت برای افراد ذی ذیقوقت -و….
    مجدد ازاین اقدام خداپسندانه تشکرویژه داریم .
    همیشه موید باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 نظر
scroll to top