بستن

توضیحات روابط عمومی شهرداری در مورد اصلاح فضای سبز

هفت برکه (گریشنا): چند روزی است شهرداری در حال هرس و قطع درختان بلوار سرداران است این موضوع باعث شده عده‌ای از همشهریان از نحوه هرس کردن، قطع کردن و عدم استفاده از گونه‌های سازگارتر با منطقه گله‌مند باشند.

هرس یا قطع درختان؟

حاج طالب عظیمی از جمله کسانی است که در این محدوده زندگی می‌کند او نوشته است: «شهرداری اقدام به اصلاح درختان بلوار سرداران می‌کند که به نظر حقیر اگر اصلاح نشوند جلوه و سبزی درختان خیلی چشمنواز تراست.»

اسحاق آذرآیین هم معتقد است که بهتر است در فضای سبز بیشتر از گیاهان بومی استفاده شود: «هر جا که نگاه می‌کنیم در بلوار، کنار خیابان و پارک درخت کویتی کاشته‌اند. شاید این نوع جدید زیباتر از درختان پیشین باشد اما نکته اینجاست که چرا ما همچنان اهمیتی برای درختان بومی جهت ایجاد فضاهای سبز درون و حاشیه ی شهر قائل نیستیم؟ ما چقدر از نخل که نماد منطقه‌ی جنوب است، برای زیباسازی فضای شهرمان استفاده نمی‌کنیم؟‌ چرا در فکر نیستیم که نمونه های خوبی از درختان بومی که به شهر هویت میبخشند برای زیباسازیی در کنار دیگر درختان زیبای غیر بومی استفاده کنیم. کاری که کشورهای حاشیه ی خلیج فارس انجام داده‌اند. قرار نیست همیشه فضای سبز شهرمان را کپی شده و به تقلید از دیگران بسازیم.»

محمدرضا وفایی‌فرد هم به عنوان نمونه از بلوار سپاه نام می‌برد: «در بلوار سپاه نخل‌هایی در دوره شهردار اسماعیل‌نژاد کاشته شده است که خیلی هم قشنگ است.»

برخی دیگر از شهروندان نیز هرس یا قطع درختان را از بین بردن سرمایه‌های شهر می‌دانستند. ابوالحسن حسینی روابط عمومی شهرداری گراش در یادداشت کوتاهی پاسخگوی بخشی از این ابهام‌ها است.

شهرداری: می‌خواهیم کُنار بکاریم

ابوالحسن حسینی روابط عمومی شهرداری در این باره گفت: «شهرداری هیچ کاشت جدیدی از نوع درختان کویتی نداشته است و تنها اقدام به هرس درختانی کرده که از قبل کاشته بودند. نوع اوکالیپتوس به خاطر سست بودن ریشه‌ها و خطرناک بودن در هنگام بارندگی از استان دستور به قطع آن داشتیم، در بعضی از جاها نیز به خاطر پهن بودن شاخه‌ها و ایجاد مشکلات ترافیکی و تخریب موزاییک‌های پیاده‌رو‌ها به خاطر رشد و بالا آمدن ریشه‌ها مجبور به قطع و بریدن بیشتر شاخه‌های اضافی شدیم. همچنین درختان بلندتر که مزاحم خط انتقال برق بودن هم با همکاران اداره برق هرس کرده‌ایم. کارشناس مشاور ما دکتر روشن با توجه به بافت منطقه پیشنهاد کاشت انواع «کنار» پیوندی و غیر پیوندی، درخت برهان،درخت جم، را که سازگاری بیشتری با آب و هوای این منطقه دارند که آن را هم از استان های سیستان بلوچستان و بندرعباس سفارش داده‌ایم که هر موقع به دستمان برسد کاشت را شروع می‌کنیم.»

کارشناسان فضای سبز: درخت‌های کویتی مناسب نیست

شادرام کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در مورد گونه‌های کشت شده در گراش گفت: «استفاده از گونه‌های اوکالیپتوس و کویتی بیشتر کپی‌برداری از شهرهای اطراف می‌باشد که از نظر اقلیمی به گراش نزدیکترند اما مضراتی نیز دارد. درخت کویتی که از سال‌ها قبل وارد شهرمان شده است کم کم شاهد مضرات آن هستیم که تصمیم به قطع آنان گرفته‌اند.»

اطهر زرگری مهندس فضای سبز نیز پاسخگوی سوال‌های ما در مورد گونه‌های مطلوب برای کشت در گراش بود: «درختان جم، مرکبات و نخل‌های زینتی با این منطقه سازگاری بیشتری دارد و بهتر است از آنان استفاده کنیم.» او همچنین با کاشت درختان کویتی به دلیل الرژی‌زا بودن آن و عدم رشد گیاه و چمن در زیر آن مخالف بود.

امسال بهار خوبی چهره دشت‌ها را سبز کرده است. در خیابان‌های شهر هم فرصت مناسبی که درختان زیبا و سرسبزی را به صورت طبیعی تجربه کنند. دیدگاه متفاوتی در مورد چگونگی بهسازی فضای سبز گراش وجود دارد، شهردار گراش  از شهروندانی که بر طرح‌های شهرداری انتقادی دارند دعوت کرده است طرح‌های پیش‌نهادی را به صورت مکتوب تحویل شهرداری دهند تا جایگزین شود.

Shardari Sabz

nakel bolvar sepa1

خبرنگار حوزه شهری و اداری هفت‌برکه عضو هیات مدیره انجمن دوببله و گویندگی گراش

8 نظر

  1. واقعا زحمت کشیدن دستشون درد نکنه ً
    فقط کاش شهرداری دست به کار میشود این چراغ راهنما رو ورمیداشتن که یک کیلومتر ترافیک میشه ً

  2. سلام اگه یه زحمت بکشبد به خیابان درمانگاه هم سری بزنید و درختان را هرس کنید ممنون میشیم مخصوصا ۲ کوچه بعد از نانوایی

  3. به نظر من،هرس درختان رو به باید به کسانی سپرد که لااقل سلیقه ای داشته باشند نه اینکه هر کسی اره رو بگیره و بیفته به جون درختان.وقتی که کاشت درختی،جایی نتیجه خوبی داشته چرا کپی نکنیم؟البته اگه خوب مواظبت بشن و آبیاری به موقع انجام بشه

  4. سلام به نظر بنده اگر بلوار خلیج فارس (بزرگراه گراش -لار)درخت نخل بکارند خیلی جالب میشه و هزینه نخل هم از دیگردرخت ها کمتره .
    اگر اینو به شهرداری پیشنهاد بدید ممنون می شم . با تشکر

  5. میشه بادام کوهی نخل بجای درختهای غیر بومی استفاده کرد
    درختهای غیر بومی افتی بیش نیست در گراش بادام کوهی همیشه سبز میماند یا نخل
    درسته کنار همیشه سبز هست ولی چهره شهر رو کمی زشت میکند
    خیابان بسیج شهرداری نارنج کاشته هست که در تابستان دو روز یک بار باید اب بهشون بدهند که این یعنی اصراف در مصرف چند وقت پیش در شهرداری درباره درختهای شهر با اقای صمیمی صحبت کردم که ایشون هم با من هم نظر بودن
    انشالله با فکر درست بتوانید چهره شهر گراش رو زیباه کنید

  6. اینکه می فرمایید :
    “شهرداری هیچ کاشت جدیدی از نوع درختان کویتی نداشته است و تنها اقدام به هرس درختانی کرده که از قبل کاشته بودند.”

    من خلاف واقع میدانم. چون بولوار خلیج فارس لاین گراش به سمت لار / پیاده رو سمت راست همین یکی ماه قبل کاشته شده، هنوز نهال هستند و میتونید از نزدیک مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 نظر
scroll to top