بستن

قتل عام ۴۵ هزار نخل در گراش

هفت‌برکه – گریشنا: در ۱۲ سال اخیر ۷۳ هکتار از نخلستان‌های شهرستان گراش از بین رفته است. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل راه وشهرسازی لارستان مهندس سلمان مهرابی مدیریت شهرسازی و معماری گفت: با تحقیقات موردی که در سال ۹۷ توسط حوزه مدیریت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی لارستان بر روی نخلستان های گراش انجام گردید، متاسفانه نتایج گویای نابودی پهنه‌های وسیعی از این نخلستان‌ها بوده است. ۷۳ هکتار از باغات نخل طی ۱۲ سال اخیر از بین برده شده است. اگر به ازای هر ۱۶ مترمربع یک نفر نخل در نظر گرفته شود، رقمی بیش از ۴۵ هزار نفر نخل نابود شده است.

مهندس با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری گفت: حسب فرمایشات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۶ که بیان داشته اند «مسوولان باید مانع از بین رفتن درختان موجود در شهرها شوند.» لازم است تمامی مسوولین عنایت ویژه ای به این مهم داشته باشند.

مهرابی در خصوص اهمیت حفظ درختان نخل گفت: نخل به عنوان درخت بومی و سازگار با شرایط آب و هوایی جنوب کشور، از سرمایه های طبیعی و ارزشمند زیست محیطی این مناطق به شمار می آید و نسل‌های گذشته اهتمام ویژه‌ای به کاشت، پرورش و حفاظت از این گونه ارزشمند داشته‌اند. درختی که جایگاه آن در زمان های نه چندان دور در میان عامه و مردم جنوب فراتر از یک درخت صرف بود و شاید واحد شمارش «نفر» برای این درخت خود گویای اهمیت آن باشد و مردم این مناطق به شایستگی آن را ارج می نهادند. 

مدیریت معماری و شهرسازی ادامه داد: شهرهای دیگر نیز از این امر مستثنا نبوده است. ده‌ها هکتار از نخلستان‌های واقع در محدوده و حریم شهرهای حوزه استحفاظی این اداره کل طی چند سال اخیر به روش‌های مختلف و انگیزه‌های ناصواب مورد هجمه قرار گرفته و نابود شده است . وی در خصوص برخوردهای قانونی با متخلفات نیز افزود : علی رغم تهیه گزارشات متعدد و اطلاع رسانی به انحاء مختلف مبنی بر غیرقانونی بودن قطع اشجار و از جمله درختان نخل، متاسفانه این رویه هنوز ادامه دارد. بررسی صورت گرفته در خصوص انجام این تخلفات در سال های اخیر حکایت از روندی سازماندهی شده دارد. طبق اخبار واصله متاسفانه برخی از افراد ذی نفوذ با حمایت پشت پرده از این تخلفات، باعث گسترش و فراگیری دامنه این تعرضات گردیده‌اند.

سلمان مهرابی در خصوص نقش مسئولان شهری اظهارداشت : با توجه به مسوولیت خطیر مدیران شهری در ارتباط با حفظ و گسترش فضای سبز شهری، بدیهی است هر گونه تخلف را می‌بایست مورد پیگرد قانونی قرار دهند و نحوه برخورد با متخلفین و تکلیف سازمان ها و نهادها در این خصوص در قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها و قانون حفظ کاربری اراضی زارعی و باغات ( اصلاحیه‌ها و آیین نامه‌های اجرایی ) به صراحت بیان شده است. لذا قطع درختان با هدف تغییر کاربری راهی است ناصواب و قطعاً در کمیسیون های مربوطه با این موضوع مخالفت خواهد شد.

روند تخریب نخلستان‌ها در سال‌های اخیر تشدید شده است نشریه گراش بهمن ۱۳۹۶ در گزارش با عنوان «زندگی یا مرگ نخل‌ها» دیدگاه‌های مختلف در این موضوع را بررسی کرد. این شماره نشریه را از گریشنا دانلود کنید.

5 نظر

  1. یکی از مهم‌ترین دلایل تخریب درختان و مزارع، بالا بودن قیمت زمین‌ها در حوزه‌ی شهری گراشه که باعث شده شهرنشینی به سمت مراتع پیش‌روی کنه و زمین‌های کشاورزی و باغات جای خودشون رو به ده‌ها خونه بدن
    کنترل قیمت زمین‌ها در گراش باعث میشه خیلی از مشکلات گراش حل بشه از جمله گرمای زیاد گراش و بقیه‌ی شهر‌ها که علت اصلیش تخریب درختانه

  2. چند صباحی هست که دیگر کسی به فکر این دیار نیست و به قول دوستان جهرمی ما این گراشی ها با این سرمایه چرا یه شرکت درست و حسابی ندارند .همش بناگاه ها شده رقابت و افزایش قیمت زمین .قبلا زمین داران مالیات می دادند و وقتی یه سربازی از سربازی ترخیص می شد بهش تکه زمینی می دادند ولی اینها لغو شده و فقط چند نماینده مفت خور اونجا نشستند و ما هر روز به یاس نزدیک می شویم .

  3. وقتی میبینن که اگه نخل ها رو زمین بزنن و زمینش رو شهرک کنن سود و منفعتشون از جریمه های احتمالی خیلی خیلی بیشتره چرا اینکار رو نکنن داداش

  4. علی اصغر خان
    اون زمین ها کاربری باغی یا کشاورزی داره، تبدیل شدن به مسکونی راه های فنی و حقوقی داره، اگر از راه خودش نره، میشه همون محمداباد که باید خونه هاش تخریب بشه
    کسی بیاد شش میلیارد که چیزی نیست صد میلیاردهم بده، اما از راه قانونی تغییرکاربری نده،بازم مشکل حل نمیشه.
    بعضیا فکرمیکنن شش میلیارد یدن میشه تغییرکاربری داد و بعضی ها هم میگیرن این مبلغو.واقعا درصلاحیت شما هست یا نه تغییرکاربری؟
    شهروندان باید اگاه باشن،مسئولین اگاه باشن، جریان محمداباد و سلطان اباد تکرار نشع….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 نظر
scroll to top